Foto: Kadrs no DELFI TV
Igaunijā opozīcijā esošā Reformu partija sestdien par savu priekšsēdētāju ievēlējusi partijas dibinātāja Sīma Kallasa meitu Kaju Kallasu.

Līdz ar to šī labēji centriskā partija jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā nomainījusi savu līderi, cenšoties pirms nākamajā gadā gaidāmajām parlamenta vēlēšanām atjaunot savu rūkošo popularitāti.

40 gadus vecā juriste un Eiropas Parlamenta (EP) deputāte kļuvusi par pirmo sievieti Igaunijas lielākās partijas vadītāja amatā.

Kallasa bija vienīgā kandidāte uz partijas priekšsēdētāja amatu, un saņēma 1067 partijas kongresa delegātu balsis.

Reformu partijas priekšsēdētāja amatā viņa nomainījusi Hanno Pevkuru, kurš tiek kritizēts par neveiksmīgu partijas vadību.

Līdz šim Kallasa bija Reformu partijas priekšsēdētāja vietniece. Kopš 2014.gada viņa ir Eiropas Parlamenta deputāte.

Kajas Kallasas tēvs ir viens no Reformu partijas dibinātājiem Sīms Kallass, kurš savulaik bijis Reformu partijas priekšsēdētājs, Igaunijas premjerministrs, ārlietu ministrs, finanšu ministrs, Igaunijas Bankas prezidents, kā arī Eiropas Komisijas viceprezidents.

2015.gadā notikušajās vēlēšanās Reformu partija, kas bijusi pārstāvēta valdībā no 1999. līdz 2016.gadam, ieguva visvairāk balsu, taču tās popularitāte vairāku politisko skandālu rezultātā ir mazinājusies.

Nākamās parlamenta vēlēšanas Igaunijā paredzētas 2019.gada martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!