Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vācijas tiesa trešdien par karošanu Sīrijā džihādistu grupējuma "Daesh" rindās piespriedusi septiņus gadus cietumā sīriešu bēglim. Tiesa par melīgiem atzina apsūdzētā apgalvojumus, ka viņš būtu bijis līdzdalībnieks teroristu šūniņā, kas plānojusi uzbrukumu Diseldorfā.

Salehs A. 2016.gadā pieteicies Parīzes policijā, apgalvojot, ka ir "Daesh" "gulošās šūniņas" biedrs, kas Diseldorfas vecpilsētā plānojusi uzbrukumu ar šaujamieroču un spridzinātāju pašnāvnieku izmantošanu. 2016.gada septembrī viņš tika izdots Vācijai un laiku līdz tiesai pavadīja apcietinājumā.

Prāvas gaitā viņš atzina, ka melojis par divu citu apsūdzēto dalību plānošanā, un apsūdzības puse nonāca pie slēdziena, ka viņš pats izgudrojis stāstu par it kā notikušo terorakta gatavošanu. Pēc pirmstiesas apcietinājumā pavadītiem 18 mēnešiem diviem citiem aizdomās turētajiem - alžīrietim un jordānietim - izvirzītās apsūdzības tika atsauktas.

Salehs A. bija cerējis, ka uz melīgo apgalvojumu pamata "iegūs tiesības palikt Vācijā un pārvest uz turieni savu ģimeni", vēsta ziņu aģentūra DPA. Tiesa piekrita apsūdzības puses viedoklim, ka nekad nav bijis nekāda plāna par terorakta sarīkošanu Diseldorfā. Tiesneši atzina, ka Salehs A. ir vainīgs citos noziegumos - karošanā "Daesh" rindās Sīrijā un kāda Sīrijas armijas sapiera nogalināšanā 2013.gadā.

Aizstāvības puse lūdza Saleham A, piespriest mazāku sodu, skaidrojot, ka viņš esot piespiests pievienoties "Daesh".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!