Foto: Reuters/Scanpix

Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs slēdzis pats savu boksa klubu "Ramzan", kad atklājies, ka virkne cīņu pagājušajā nedēļā notikušajā turnīrā ir bijušas sarunātas un negodīgi tiesātas, vēsta laikraksts "The Moscow Times".

"Visi darbinieki, tai skaitā vadība ir atlaisti," Kadirovs pirmdien rakstīja sociālajā tīklā "Instagram".

Bijušā Čečenijas prezidenta Ahmada Kadirova vārdā nosauktajā turnīrā krāpšanās bijusi "neslēpta", norāda Kadirovs. "Tiesnesis izziņoja boksera Bogomazova zaudējumu, lai gan bija skaidri redzams, ka viņš sakāva Ašahanovu. Un šis nav vienīgais gadījums," laikraksts citē prezidentu.

"Ahmads-Hadži [Ahmads Kadirovs] stingri balstījās uz taisnīguma principiem, pat ja tas radīja draudus viņa dzīvībai. Es nevaru atļauties pārkāpt viņa piemiņai veltītā turnīra principus," skaidro Kadirovs.

Ramzana tēvs un Čečenijas līderis Ahmads Kadirovs gāja bojā bumbas sprādzienā 2004. gadā.

Prezidenta lēmums tomēr neatstās Čečeniju bez boksa kluba. "Čečenijā ciena boksu," norāda Kadirovs, solot atvērt jaunu šī cīņas veida klubu "Ahmads".

Republikas vadītājs arī lūdzis Krievijas Boksa federācijai sekot boksa turnīru tiesāšanas standartiem, lai sports nepārvērstos par medaļu pirkšanu un pārdošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!