Foto: AFP/Scanpix

Francijas karakuģu ražošanas uzņēmums DCNS paziņojis par sava darbinieka Īva Destifanisa atlaišanu, kurš vadījis "Mistral" kuģu pārdošanu Krievijai, vēsta "Les Echos".

Pēc laikraksta rīcībā esošās informācijas, Destifanisa atlaišanas iemesls ir darbinieka nosūtītā vēstule uz Maskavu, kurā viņš korporācijas vārdā aicinājis Krievijas pārstāvjus uz svinīgu "Mistral" kuģa nodošanu. Vēstulē viņš piebildis, ka ceremonija ir ieplānota 14. novembrī.

Francijas pārstāvji noraidīja informāciju par izskanējušo datumu, atzīmējot, ka šā brīža politisko notikumu dēļ kuģu nodošana Krievijai ir neiespējama.

Lai gan oficiāli uzņēmums atteicies komentēt sava darbinieka atlaišanu, tiek norādīts, ka Destifaniss "veicis darbības, kas negatīvi ietekmējušas uzņēmuma nākotni".

Jau vēstīts, ka Krievijas vicepremjers Dmitrijs Rogozins trešdien paziņoja, ka darījumā iesaistītais Krievijas uzņēmums "Rosoboronexport" saņēmis ielūgumu no Francijas karakuģu ražošanas uzņēmuma DCNS uz ceremoniju 14.novembrī, kad Krievijai tiks nodots pirmais no diviem "Mistral" kuģiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!