Foto: AFP/Scanpix

Aizdomās par terorakta plānošanu Diseldorfā Vācijas rietumos aizturēti četri džihādistu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") atbalstītāji, paziņojusi Vācijas prokuratūra.

Trīs cilvēki aizturēti Vācijā, bet vēl viens – Francijā, ziņo izdevums "Der Spiegel".

Visi aizturētie esot Sīrijas pilsoņi, norādīts "Der Spiegel" tiešsaistes izdevumā. Vācijā arestētie sīrieši dzīvojuši Ziemeļreinā–Vestfālenē, Bādenē–Virtembergā un Brandenburgā. Aizdomās turētie ir vecumā no 25 līdz 31 gadam.

Uzbrukums "Daesh" uzdevumā esot plānots pret Diseldorfas vēsturisko centru. Saskaņā ar aizdomās turēto plānu diviem uzbrucējiem bija jāuzspridzina pašnāvnieku vestes, bet pārējiem ar šaujamieročiem un spridzekļiem jāuzbrūk garāmgājējiem.

Prokuratūra atklāja, ka divi teroristi pašnāvnieki plānoja uzspridzināties Heinriha Heines gatvē, kur atrodas plašs sabiedriskā transporta tīkls, tai skaitā metro.

Prokuratūra informēja, ka divi aizturētie 2014. gadā devušies no Sīrijas uz Turciju pēc tam, kad "Daesh" līderi apstiprināja viņu uzbrukuma plānu. 2015. gadā viņi cauri Balkāniem ieradās Vācijā, kur kontaktējās ar vēl vienu aizturēto, sprāgstvielu ekspertu, kuru "Islāma valsts" Vācijā bija iesūtījusi 2014. gada oktobrī.

Viens no šobrīd aizturētajiem vērsās Francijas varasiestādēs, kuras pēc tam informēja Vāciju par terorakta plāniem.

Prokuratūra norādīja, ka šiem terorakta plāniem nav saistības ar šovasar Francijā gaidāmo Eiropas Čempionāta finālturnīru futbolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!