Foto: Reuters/Scanpix

ASV pilsētā Čikāgā arestēti četri cilvēki, kuri sociālā tīkla "Facebook" tiešraidē translējuši savu uzbrukumu sasietam vīrietim ar īpašām vajadzībām, atsaucoties uz policijas paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

30 minūšu garajā video bija redzams, kā uzbrucēji sagriež 18 gadus vecā upura drēbes, nokrata uz viņa cigarešu pelnus, spiež galvu ar kāju, ar nazi griež viņa matus. Tāpat dzirdami pret baltādainajiem cilvēkiem un ASV prezidenta vēlēšanu uzvarētāju Donaldu Trampu vērsti pazemojošo paziņojumi.

Tikmēr vairāki cilvēki uzbrukuma laikā fonā redzami smejamies, dzeram un smēķējam.

Citos "Facebook" ievietotos video jaunais upuris tiek sists, piespiest dzert no tualetes poda un teikt "Es mīlu melnādainos".

Čikāgas policija notikušo raksturo kā iespējamu naida noziegumu. "Tas liek brīnīties, kas pamudina personas tā izturēties pret kādu," preses konferencē komentēja Čikāgas policijas superintendants Edijs Džonsons.

"Esmu policists jau 28 gadus un redzējis lietas, ko nevajadzētu redzēt dzīves laikā, bet mani joprojām pārsteidz, ka joprojām jāredz lietas, ko nevajadzētu," viņš papildina.

Vārdā nenosauktais baltādainais upuris ir paziņa vienam no uzbrucējiem un varētu būt nolaupīts jau 48 stundas pirms pārraidītā uzbrukuma, skaidro policija.

Incidents noticis otrdien kādā dzīvoklī Čikāgas rietumos. Policija dezorientētu un nomocītu upuri pēc uzbrukuma atradusi klīstam ielās. Vīrietis nogādāts slimnīcā, bet no ārstniecības iestādes jau izlaists. Saistībā ar uzbrukumu apcietināti divi vīrieši un divas sievietes.

BBC atzīmē, ka Čikāgā nav sveša bandu vardarbība. Pagājušajā gadā pilsētā reģistrētas 762 slepkavības, kas ir vairāk nekā lielākās pilsētās – Ņujorkā un Losandželosā kopā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!