Foto: AFP/Scanpix
Pretterorisma operācijas ietvaros Francijā aizdomās par terorakta plānošanu aizturētas trīs personas, vēsta raidsabiedrība BBC.

Franču mediji ziņo, ka aizdomās turētie arestēti Marseļā, Parīzes reģionā un valsts vidienes pilsētā Klermonferānā.

Kāds avots aģentūrai "Reuters" atklāja, ka aizdomās turētie arestēti izmeklēšanas ietvaros, kas sākta jau janvārī un ir saistīta ar personu došanos uz Sīriju vai teroraktu veikšanu Francijā.

Savukārt laikraksts "Le Monde", atsaucoties uz avotu policijā, vēsta, ka uzbrukuma plāns bijis tik pamatīgs, ka nolēmusi iejaukties Francijas izlūkošanas aģentūra DGSI.

Francijā joprojām ir spēkā augsts draudu līmenis kopš teroristu uzbrukumiem, par kuriem atbildību uzņēmies džihādistu grupējums "Daesh". Kopš 2015. gada uzbrukumos Francijā ir gājuši bojā 230 cilvēki.

Vēl 10. februārī drošības iestādes arestēja četras personas, novēršot tūlītēju teroraktu, kā norādīja Iekšlietu ministrija. Reida laikā dzīvoklī pie trīs vīriešiem un 16 gadus vecas meitenes tika atrasti spridzekļu izgatavošanai nepieciešamie materiāli.

Pirms nedēļas viens franču karavīrs tika ievainots ar mačeti, kad kāds 29 gadus vecs ēģiptietis centies iekļūt Luvras muzejā Parīzē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!