Foto: TIME.com
Par žurnāla "Time" gada personu atzītas sievietes, kuras nākušas atklātībā par savu pieredzi ar seksuālo uzmākšanos un vardarbību, trešdien paziņojis medijs.

Sievietes žurnālā nodēvētas kā "klusuma pārtraucējas" - "balsis, kas aizsāka kustību".

Izvēle vistiešāk asociējas ar kampaņu #MeToo jeb #EsArī, ko aizsāka apsūdzības par Holivudas producenta Hārvija Vainstīna seksuālo uzmākšanos sievietēm.

Tomēr "Time" norāda, ka mirkļabirka ir tikai daļa no plašākas ainas. "Šīs ir desmitgažu laikā ātrāk notiekošās sociālās pārmaiņas," raidsabiedrībai NBC komentē žurnāla galvenais redaktors Edvards Felstenhals.

Tas sākās kā atsevišķi drosmīgi soļi no simtiem sieviešu un dažu vīriešu puses, kas nāca klajā ar saviem stāstiem, viņš skaidro.

Žurnāla "Time" tradīcija nosaukt gada personu, kas uz labu vai sliktu ietekmējusi notikumus, sākās 1927. gadā.

Pērn par gada cilvēku tika atzīts ASV prezidenta vēlēšanu uzvarētājs Donalds Tramps. Vēl pirms gada Vācijas kanclere Angela Merkele, bet 2014. gadā cīnītāji pret Ebolas epidēmiju Rietumāfrikā.

Vairums izvēlēto cilvēku ir atsevišķas personas, tomēr laiku pa laikam tik nominētas arī cilvēku grupas, kā jau pieminētie medicīnas darbinieki, kas cīnītās pret Ebolas vīrusu, un protestētāji tā sauktā Arāba pavasara sacelšanās laikā 2011, gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!