Foto: Reuters/Scanpix

Par piektdien notikušo uzbrukumu Krievijas militārajai bāzei Čečenijā uzņēmies teroristu grupējums "Daesh" ("Islāma valsts"), ziņoja ASV bāzētā islāmistu interneta vietņu novērošanas organizācija "SITE Intelligence Group".

Seši kaujinieki uzbruka Krievijas Nacionālās gvardes bāzei Naurskas staņicā 48 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Čečenijas galvaspilsētas Groznijas un iesaistījās sadursmēs ar karavīriem, paziņoja "Daesh", piebilstot, ka visi uzbrucēji ir gājuši bojā.

Krievijas militārpersonas ziņoja, ka uzbrukumā krituši seši Krievijas Nacionālās gvardes karavīri.

"Uzbrukuma gaitā kaujinieki izmantoja biezo miglu. Personālsastāva apņēmīgās rīcības rezultātā bandītiskā grupējuma iekļūšana armijas pilsētiņā nenotika," paziņoja Nacionālā gvarde, kas ir jauns formējums. Tas tika izveidots tikai pagājušajā gadā ar mērķi aizsargāt robežas un cīnīties pret terorismu.

Janvārī kopīgā operācijā ar policiju un īpašajiem spēkiem ciematā Čečenijā tika nogalināti divi Nacionālās gvardes karavīri un četri kaujinieki.

Krievija pēc PSRS sabrukuma ar Čečenijas separātistiem karoja divos karos. Lai arī galvenās kaujas operācijas Čečenijā beidzās 2000. gadā, tomēr Krievijas spēkiem tur ik pa laikam izraisās sadursmes ar nemierniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!