Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lielbritānijas tiesa piektdien par autofurgona ietriekšanu gājējos līdzās Londonas mošejai, kā rezultātā viens cilvēks zaudēja dzīvību, Darenam Osbornam piesprieda vismaz 43 gadus cietumā.

Uzbrukuma lietu izskatīja Londonas Vuličas Kroņa tiesa.

Osbornu, kurš pērn 19. jūlijā pie Londonas mošejas tīši ietrieca autofurgonu cilvēkos, tiesas zvērinātie vēl ceturtdien atzina par vainīgu slepkavībā un slepkavības mēģinājumā.

48 gadus vecais Velsas galvaspilsētas Kārdifas iedzīvotājs Osborns ir vainīgs 51 gadu vecā Makrama Ali slepkavībā un vairāku citu cilvēku slepkavības mēģinājumā Londonā Finsberijas parka rajonā, nosprieda zvērinātie.

Osborns savu vainu neatzina un sacīja tiesai, ka dažas minūtes pirms uzbrukuma autofurgona šofera vietā iesēdies kāds vīrietis vārdā Deivs.

Tomēr liecinieki atminējās, ka Osborns esot uzreiz pēc uzbrukuma teicis līdzās esošajiem cilvēkiem "es savu darbu esmu padarījis, tagad jūs varat mani nogalināt", kā arī - "vismaz man tas sanāca pamatīgi".

Zvērinātajiem - astoņām sievietēm un četriem vīriešiem - vajadzēja stundu, lai pieņemtu lēmumu šajā lietā. Kā norādīja Kroņa prokuratūra, Osborns "plānoja un īstenoja šo uzbrukumu, jo viņš ienīda musulmaņus".

"Viņš vēlāk izgudroja nepārliecinošu stāstu, ko likt pretī nopietnajām liecībām, bet zvērinātie viņu notiesāja," sacīja valsts prokuratūras pārstāve Sjū Heminga.

"Mums visu laiku ir bijusi skaidra pārliecība, ka tas bija terorakts, un viņam par paša nodarīto ir jāatbild."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!