Foto: Reuters/Scanpix
Par nekustamo īpašumu magnāta Sergeja Polonska iekaustīšanu televīzijas pārraides ierakstā Maskavas tiesa otrdien piesprieda sabiedriskos darbus mediju magnātam Aleksandram Ļebedevam.

Tiesa atzina Ļebedeva vainu Polonska iekaustīšanā 2011.gada septembrī un piesprieda viņam 150 stundu sabiedriskos darbus.

Bijušais VDK aģents, vairāku mediju, kā arī vērtīgu uzņēmumu akciju īpašnieks Ļebedevs 2011.gada 16.septembrī piedalījās pārraides "NTVšņiki" ierakstā. Tur viņam izvērsās asa vārdu apmaiņa ar Polonski. Kādā brīdī Ļebedevs iesita Polonskim, kurš nokrita no krēsla. Polonskis vēlāk skaidroja, ka viņam uz rokas ir uzsists zilums un saplēsti džinsi.

Ļebedevs savukārt taisnojās, ka tikai atgrūdis oponentu, kurš viņam draudējis.

Ļebedevs ir britu laikrakstu "The Evening Standard" un "The Independent", kā arī pret Kremli kritiski noskaņotā Krievijas laikraksta "Novaja Gazeta" līdzīpašnieks. Viņam arī pieder uzņēmumu "Gazprom" un "Aeroflot" akcijas.

Pēdējo gadu laikā Ļebedevs savos izteikumos Kremlim velta arvien negatīvākus vērtējumus.

Viņam piederošā bankā Krievijas likumsargi sarīkojuši kratīšanu, bet pēc kādas avārijas aviācijas dienests licis apturēt viņa lidsabiedrības "Red Wings" darbību.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!