Francijas policija pārbauda 11 dienas pēc asiņainajiem uzbrukumiem Parīzē uz ielas atrastu pašnāvnieka-spridzinātāja jostu, otrdien vēsta raidsabiedrība BBC.

13. novembrī teroraktos Parīzē tika nogalināti 130 cilvēki un vairāk nekā 350 ievainoti. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmās teroristiskais grupējums "Daesh" ("Islāma valsts"). Šaušanas un spridzināšanas uzbrukumi notika vairākās pilsētas vietās.

Priekšmetu, kas, domājams, ir sprāgstvielu josta, pirmdien atkritumu urnā Parīzes Monrūžas rajonā atraduši sētnieki, paziņoja policija.

Tā līdzinās pašnāvnieku jostām, kuras teroristi izmantojuši 13. novembra uzbrukumos, atsaucoties uz avotiem policijā, ziņo aģentūra AFP. Konkrētajai spridzināšanas jostai trūkstot detonatora.

Atradums ir viens no diviem svarīgiem pavedieniem, kas varētu būt saistīti ar policijas meklēto Salahu Abdeslamu, kurš tiek uzskatīts par izdzīvojušu asiņainā terorakta dalībnieku.

Iepriekš pamestā nomas auto policija atrada mobilo telefonu. Tā datu analīze norāda, ka uzbrukuma vakarā Salahs Abdeslams atradās apkārtnē, kur tagad ir atrasta spridzināšanas josta.

Iespējams, ka viņš plānojis uzspridzināt bumbu, bet atteicies no plāna, jo ierīce nav darbojusies, vai arī viņš pēdējā mirklī pārdomājis, analizē BBC.

Uzbrukumos 13. novembrī Parīzē piedalījušies vismaz deviņi teroristi. Septiņi no tiem gājuši bojā uzbrukumu laikā, bet izdzīvojušie vēl tiek meklēti. Viens no meklētajiem ir 26 gadus vecais Beļģijas pilsonis Salahs Abdeslams, pēc kura likumsargi lūkojas gan Francijā, gan Beļģijā.

Savukārt aizdomās turētais uzbrukumu organizētājs Abdelhamids Abauds 18. novembrī gāja bojā policijas operācija Parīzes Sendenī rajonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!