Foto: AFP/Scanpix

Vēstuļbumbas sprādzienā Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) Francijas birojā ceturtdien ievainota kāda sieviete, ziņo "Indipendent".

Vēstuli, kas bijusi adresēta kādam augstāk stāvošam ierēdnim, atvērusī sieviete sprādziena rezultātā guvusi sejas un roku apdegumus. Sieviete nogādāta mediķu aprūpē, un viņai bijusi nepieciešama tūlītēja operācija.

Izmeklētāji atklājuši, ka vēstuļbumba saturējusi jaudīgu spridzekli, kas bijis paredzēts plašu postījumu veikšanai. Aptuveni 30 centimetrus garais cilindrs izšļācis degošu šķidrumu, kā arī griestos ielidojusi tā šķemba.

Francijas pretterorisma vienība uzsākusi izmeklēt slepkavības mēģinājumu, plašu postījumu izraisīšanu, eksplozīvu vielu iegādi un spridzekļu radīšanu.

SVF birojs iepriekšējās dienās saņēmis vairākus draudu pilnus telefona zvanus, taču nav zināms, vai tie saistīti ar incidentu.

No ēkas evakuēti visi tajā esošie aptuveni 150 darbinieki. Savukārt SVF vadītāja Kristīna Legarda šobrīd atrodas Vācijā. Francijas prezidents Fransuā Olands publiskā paziņojumā nosodījis šo "gļēvo vardarbību".

Tikai dienu iepriekš Grieķijas anarhisti uzņēmās atbildību par spridzekļa nosūtīšanu Vācijas finanšu ministram Volfgangam Šaublam. Spridzeklis gan nesprāga, jo to laikus atklāja drošības iestāžu darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!