Foto: Reuters/Scanpix
Francijas Iekšlietu ministrija sestdien paziņoja, ka ir nošauts vīrietis, kurš Parīzes Orlī lidostā karavīram atņēma ieroci.

Nacionālās policijas amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma, informēja, ka incidents notika sestdienas rītā Orlī lidostā, un karavīrs pārstāv specvienību "Sentinel", kas visā Francijā izvietota īpašas nozīmes objektu apsardzei pēc tam, kad notika vairāki islāma ekstrēmistu uzbrukumi.

Pagaidām nav pieejama plašāka informācija par nogalināto vīrieti.

"Vīrietis paņēma ieroci no karavīra, tad paslēpa to lidostas veikalā, bet pēc tam viņu nošāva drošības spēki," informēja Francijas Iekšlietu ministrijā.

Aculiecinieki atklāja, ka incidents notika netālu no lidostas 37.-38.vārtiem, kur bija paredzēta Turcijas nacionālās lidsabiedrības "Turkish Airlines" reisu izlidošana.

Policija Parīzes otrā lielākajā lidostā veica cilvēku evakuāciju, kā arī sociālās saziņas vietnē "Twitter" aicināja cilvēkus nedoties uz lidostu, kamēr turpinās policijas operācija.

Citi cilvēki incidentā nav cietuši.

Francijas iekšlietu ministrs Bruno Lerū vēlāk paziņoja, ka uzbrucējs bijis zināms izlūkošanas dienestiem.

Par notikušo izmeklēšanu sākusi pretterorisma prokuratūra.

Tiek uzskatīts, ka šis pats vīrietis sestdienas rītā sašāva policistu pārbaudes laikā uz ziemeļiem no Parīzes, piebilda ministrs.

Sestdienas rītā vīrietis atklāja uguni, kad policija viņu apturēja kārtējās pārbaudes laikā, ievainojot vienu policistu galvā, lai gan trauma nav uzskatāma par dzīvībai bīstamu, informēja policija. Anonīmi avoti norādīja, ka abi incidenti "ir saistīti".

Tiek vēstīts, ka pēc policista sašaušanas uzbrucējs, piedraudot ar ieroci, nozaga kādai sievietei automašīnu, kura vēlāk tika atrasta pie Orlī lidostas.

Francijas aizsardzības ministrs Žans Īvs Ledriāns stāstīja, ka uzbrucējs Orlī lidostā vērsās pret trim Gaisa spēku karavīriem, kas patrulēja lidostā. Viņš nogrūda zemē sievieti, kurai izdevās noturēt savu ieroci, bet abi viņas kolēģi atklāja uguni, lai aizsargātu sievieti un sabiedrību. Uzbrucēja motīvs pagaidām nav zināms.

Policija secinājusi, ka uzbrucējs lidostā darbojies vienatnē.

Apmēram 3000 cilvēku ir evakuēti no Parīzes otras lielākās lidostas.
Pagājušajā mēnesī līdzīgs incidents notika Luvras muzejā, kad Ēģiptes pilsonis uzbruka karavīriem, kas viņu sašāva.

Francijā joprojām spēkā ir ārkārtas stāvoklis pēc iepriekšējiem teroristu uzbrukumiem valstī un citviet Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!