Francijas izlūkdienestu pārstāvji uzskata, ka galvenajam aizdomās turamajam "Daesh" rīkotajos uzbrukumos Parīzē Salaham Abdeslamam ir izdevies aizbēgt uz Sīriju, atsaucoties uz CNN, raksta Sīrijas ziemeļu apgabala ziņu aģentūra "Albawaba.com".

Abdeslams ir desmitais un vienīgais dzīvais aizdomās turamais, kas tieši iesaistīts uzbrukumu rīkošanā Parīzē, kuros bojā gāja 130 un tika ievainoti vairāki simti cilvēku. Pēc Francijas izlūkdienestu domām Abdeslams jau atrodas Sīrijā, telekanālam CNN ziņojis kāds izmeklēšanai tuvs avots.

Šobrīd pēdējais saistībā ar uzbrukumiem aizturētais ir Ali Olkadi. Viņš esot Abdeslamu un citu vīrieti dienu pēc teroraktiem savācis savā auto kādā metro pieturā Briseles priekšpilsētā.

"Viņš nezināja, ka tas ir Salahs un neatpazina viņu, jo viņam bija cepure," paziņojis Olkadi advokāts Olivjē Martins, "automašīnā Salahs teicis, ka viņa brālis Brahims ir nogalinājis cilvēkus Parīzē un pats uzspridzinājies. Manam klientam, kurš ir abu brāļu bērnības draugs, tas bija milzīgs šoks. Viņš nespēja skaidri domāt." Advokāts gan uzsver, ka pats Olkadi nav izdarījis neko sliktu.

"Piektdienas, 13. novembra, vakarā viņš bija Briselē. Viņš ne reizi nav sodīts un noteikti nav radikāls," sacīja Martins, "kad viņš uzzināja, ka Salahs tiek meklēts, viņam vajadzēja nekavējoties vērsties policijā, taču viņš bija nobijies."

Pēc uzbrukumiem Abdeslama automašīna tika apstādināta trīs reizes, arī Beļģijas robežas tuvumā, taču viņu neaizturēja, jo tad viņš vēl nebija izsludināts meklēšanā.

Abdeslams tiek saistīts arī ar kādu atrasto sprāgstvielu vesti, kas atgādina tās vestes, kādas tika izmantotas Parīzes uzbrukumos, pastiprinot aizdomas, ka varēja notikt arī ceturtais uzbrukums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!