Foto: AFP/Scanpix
Kāda sieviete vārdā Sonja, kura aizturēta saistībā ar Parīzē sarīkotajiem teroraktiem pagājušajā gadā, apgalvojusi, ka teroristu grupas vadītājs Abdelhamids Abauds Francijā ieradies kopā ar 90 kaujiniekiem, vēsta ziņu aģentūra "Associated Press" (AP.)

Ceturtdien intervijā RMC televīzijas kanālam šo faktu apstiprināja arī sievietes advokāts.

Tāpat advokāts norādīja, ka, pēc sievietes sacītā, teroristu grupas vadītājs Abauds esot bijis gandarīts par terorakta, kurā nogalināti 130 cilvēki, iznākumu Parīzē.

"Pats sliktākais bija tas, ka viņš bija lepns par sevi," sacījusi Sonja. "Viņam nebija bailes, jo viņš sajutās kā tāds supermens. Viņš par apšaudi runāja tā, ka it kā dotos uz veikalu iepirkties," norādīja Sonja.

Sonja bijusi kopā ar Abauda brālēnu. Sieviete arī apgalvojusi, ka Abdelhamids Abauds Francijā ieradies bez pases, kā arī kopā ar vēl 90 kaujiniekiem, kas bijuši ne tikai eiropieši, bet arī arābu izcelsmes.

Jau vēstīts, ka šaušanas un spridzināšanas uzbrukumos vairākās vietās Parīzes centrā 13. un 14. novembrī tika nogalināti 130 cilvēki. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmās teroristiskais grupējums "Daesh" ("Islāma valsts").

Deviņi tiešie teroraktu rīkotāji ir gājuši bojā, bet vēl divi aizdomās turētie, tostarp 26 gadus vecs Beļģijā dzimis Francijas pilsonis Salahs Abdeslams, tiek meklēti.

Tieši Abdeslams Beļģijā izīrējis VW "Polo" automašīnu, kas vēlāk atrasta pie Parīzes koncertzāles "Bataclan", kurā teroristi nogalināja 89 cilvēkus.

Tāpat Abdeslams iznomājis vēl vienu pēc uzbrukumiem pamesto automašīnu - "Renault Clio" -, kā arī rezervējis divus viesnīcas numuriņus ārpus Parīzes. Viņa loma pašos uzbrukumos nav skaidra, bet viņa brālis Brahims ir viens no bojāgājušajiem pašnāvniekiem-spridzinātājiem.

Par iespējamo teroristu grupas vadītāju tiek uzskatīts 27 gadus vecais marokāņu izcelsmes Beļģijas pilsonis Abdelhamids Abauds. Viņš gāja bojā apšaudē ar policiju dzīvoklī Parīzē, kur piecas dienas pēc uzbrukumiem reidā ieradās likumsargi.

Abauds tiek raksturots, kā nozīmīga persona "Daesh" teroristu grupējumā, kurš organizējis ne tikai 13. novembra uzbrukumus, bet arī citus teroraktus, vēstīja britu raidorganizācija BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!