Foto: AFP/Scanpix
Parīzes teroraktu lietas galvenais aizdomās turētais Salahs Abdeslams otrdien atkal atteicies atbildēt uz tieneša jautājumiem, turpinot klusēšanas taktiku, ziņo informēti avoti. Šī ir jau ceturtā reize, kad 27 gadus vecais Abdeslams atteicies atbildēt uz tiesneša jautājumiem.

Pēc četru mēnešu bēguļošanas Abdeslams 18. martā tika aizturēts Briseles Molenbēkas priekšpilsētā. 27. aprīlī viņš tika nodots Francijai, kur viņam jāstājas tiesas priekšā apsūdzībās par terorismu.

Kopš pārvešanas uz Franciju Abdeslams klusē, un izmeklētājiem vēl nav izdevies precīzi noteikt Abdeslama lomu Parīzes 13. novembra teroraktos, kuros tika noslepkavoti 130 cilvēki. Prokurori uzskata, ka viņš bijis atbildīgs par loģistiku un nogādājis trīs teroristus pašnāvniekus Parīzes futbola stadionā, kur tie uzspridzinājās.

Abdeslama advokāti pagājušajā mēnesī atteicās no viņa aizstāvēšanas, norādot, ka apsūdzētais nerunā un, viņuprāt, nerunās arī turpmāk. "Ko jūs gribētu, lai mēs šajā situācijā darām? Mēs jau no paša sākuma teicām - ja mūsu klients turpinās klusēt, mēs atteiksimies no aizstāvēšanas," televīzijā paziņoja viens no advokātiem. Advokāti uzskata, ka klusēšana ir Abdeslama protests pret nepārtraukto videonovērošanu viņa kamerā, kur viņš tiek turēts pilnīgā izolācijā.

Pirms pārvešanas uz Franciju Abdeslams izmeklētājiem Beļģijā sacīja, ka sākotnēji arī viņš gribējis uzspridzināties stadionā, bet pārdomājis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!