Filipīnu komunistiskie partizāni ceturtdien izšāva granātu un apšaudīja ar šaujamieročiem firmas "Pilipinas Shell Petroleum Corp." biroju Manilā, ievainojot ēkas sargu, paziņoja policija.
Pēc uzbrukuma tika pastiprināta drošība arī ap citu naftas kompāniju birojiem, pret kurām tāpat kā pret "Shell" ir vērsti kreiso organizāciju protesti pēc vairākām degvielas cenu pacelšanām šogad.

Televīzija un radio ziņoja, ka par uzbrukumu uzņēmusies atbildību Aleksa Bonkajao brigāde - komunistiska triecienvienība, kas darbojas galvaspilsētā. Tā nebija izrādījusi sevišķu aktivitāti kopš uzbrukumiem policistiem, karavīriem un civiliedzīvotājiem astoņdesmito gadu beigās. Policija paziņoja, ka uzbrukumā aizdomās turētie izšāvuši granātu, lietojot kaujas šautenei M-16 piestiprinātu granātmetēju.

"Mēs to darām tāpēc, ka sagaidāms degvielas cenu pieaugums," intervijā radiostacijai DZRH paskaidroja nemiernieku pārstāvis, brīdinot, ka arī turpmāk tiks veikti uzbrukumi, ja naftas pārstrādes uzņēmumi turpinās paaugstināt cenas. "Tas ir brīdinājums starptautiskajām kompānijām. Ja tās neizvairīsies no šādiem soļiem, notiks kas daudz nopietnāks," teica marksistiskās organizācijas pārstāvis.

Uzbrukums notika Manilas biznesa rajona centrā, un tā radītā satraukuma dēļ ceturtdien kritās cenas Filipīnu Akciju biržā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!