Foto: Arhīva foto

Aktīvā gatavošanās Irākas pilsētas Mosulas atkarošanai no teroristu grupējuma "Daesh" tā līderim Abu Bakram al Bagdadī likusi iznākt no savas slēptuves kādā Mosulas rajonā, atsaucoties uz anonīmiem avotiem pilsētā, raksta Irānas medijs "Alalam".

Džihādistu pašpasludinātā kalifāta "Islāma valsts" līderis atradies baltā apvidus automašīnā kopā ar trim smagi bruņotiem melnā tērptiem vīriem.

Foto: Reuters/Scanpix

Jau ilgāku laiku pašpasludinātā kalifa atrašanās vieta bijusi iemesls spekulācijām. Par to, ka al Bagdadī patiešām varētu atrasties Irākas ziemeļos, spekulācijas atsākās pēc tam, kad "Daesh" tika atkarota Fallūdža un sākās gatavošanās Nīnives reģiona dienvidu daļas atkarošanai uz dienvidiem no Mosulas.

Līdz tam ilgstoši tika pieļauts, ka džihādistu līderis varētu slēpties pašpasludinātā kalifāta galvaspilsētā Rakā, Sīrijā. Viņš vairākkārt nodēvēts par pasaules meklētāko teroristu.

Mosula, kas ar aptuveni diviem miljoniem iedzīvotāju ir trešā lielākā pilsēta Irākā pēc Bagdādes un Basras, teroristu kontrolē ir kopš 2014. gada vasaras. Patlaban Irākas armija, ar ASV starptautiskās koalīcijas, Kurdistānas pešmergas, Turcijas vienību un Irānas atbalstīto šiītu brigādēm gatavojas pilsētas atkarošanas kampaņai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!