Foto: Shutterstock

Visa pasaule smejas par Berlīnes starptautiskās lidostas projektu, kura pabeigšana ir bezcerīgi aizkavējusies, svētdien publicētos izteikumos atzina Vācijas transporta ministrs Andreass Šeiers.

"Visa pasaule smejas par šo būvlaukumu mūsu galvaspilsētā, un man nepatīk, kad cilvēki smejas par Vāciju," Šeiers paziņoja mediju grupas "Funke" laikrakstiem. "Bet es varu tikai pakratīt galvu," viņš piebilda.

Jauno starptautisko Berlīnes-Brandenburgas lidostu (BER) sākotnēji bija paredzēts atvērt 2011. gadā, bet tagad ir plānots, ka tā sāks darboties 2020. gada rudenī. Jaunā lidosta tiek būvēta blakus Berlīnes otrajai lidostai – Šēnefeldes lidostai – pilsētas dienvidaustrumu nomalē.

Lidostas projekta īstenošanu ir aizkavējušas tehniskas problēmas, izmaksu sadārdzināšanās un termiņu neievērošana. Šeiers solīja apspriesties ar atbildīgajām personām, lai projekts tiktu pabeigts pašreiz plānotajā termiņā. Viņš arī atbalstīja Berlīnes rietumos esošās Tēgeles lidostas (TXL) saglabāšanu pat pēc tam, kad BER būs sākusi darboties.

Pērnā gada septembrī Berlīnē rīkotā referendumā ar skaidru vairākumu tika atbalstīta Tēgeles lidostas darbības turpināšana. Šo lidostu sākotnēji bija paredzēts slēgt 2012. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!