Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps mediju virsrakstos visbiežāk nokļūst, pateicoties amatā pieņemtajiem lēmumiem, taču nu aktuāla kļuvusi arī miljardiera savdabīgā rokasspiediena tehnika.

Nonākšanu Trampa rokasspiedienā un tam sekojošo karuseli izbaudījuši jau daudzi. Ilgu sarokošanos ar Trampu 10. februārī piedzīvoja arī Japānas premjers Šinzo Abe. Būdams atkal svabads, Japānas premjers nespēja noslēpt gandarījumu par tvēriena beigām.

Kam tādam, iespējams, bija gatavojies Kanādas premjerministrs Džastins Trudo. Pirmdien, tiekoties ar Trampu, Trudo prasmīgi novērsa ASV prezidenta mēģinājumu viņu pievilkt sev tuvāk, atbalstoties pret Trampa plecu.

Britu izdevums "The Guardian" rūpīgi izpētījis Trampa rokasspiedienu tehniku. ASV prezidenta rokasspiedieni allaž ir nevienmērīgi. Tramps cenšas otru cilvēku pievilkt sev tuvāk, kā arī samulsināt savu partneri ar dažādām kustībām vēl pirms rokasspiediena.

Trampa rokasspiediena tehnika kļuvusi arī par vieglu mērķi zobgaļiem soctīklos. Kāda tvitera lietotāja raksta, ka Trudo pretošanās Trampa rokasspiedienam ir uzskatāmākais pierādījums Kanādas pārākumam tās pastāvēšanas vēsturē.

Citi lietotāji Trudo veiksmi skaidro ar viņa muskuļu spēku.

Vēl tviterī ironizēja par Trudo domīgo skatienu brīdī, kad Tramps viņam jau atkal sniedz roku. Meistarīgākie soctīklotāji pat pamanījās uz ASV prezidenta rokām uzmontēt dažādus priekšmetus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!