Foto: Reuters/AFP/AP/Scanpix/LETA

Londonā bāzētais žurnāls "New African" publicējis savu 2017. gada ietekmīgāko simts afrikāņu sarakstu. Āfrikas kontinentā un afrikāņu diasporas vidū populārais angļu valodā iznākošais žurnāls apkopojis, kuri kontinenta iedzīvotāji vai Āfrikas izcelsmes cilvēki sasnieguši lielāko ievērību Āfrikā vai pasaulē, kā arī parādījušies mediju virsrakstos.

Simts populārākie Āfrikas cilvēki nāk no kopumā 31 valsts, bet 21 valsts šajā sarakstā nav pārstāvēta. Portāls "Africa News" atzīmē, ka 19 no pārstāvētajām valstīm ir "anglofonas", bet 12 – "frankofonas". Turklāt vērā ņemams ir fakts, ka 42 ir sievietes iepretim 58 vīriešiem.

Visplašāk sarakstā pārstāvēti nigērieši - 21. Otrajā vietā ierindojas Dienvidāfrikas republika ar 15 pārstāvjiem. Turklāt viņu vidū ir globāli pazīstamais uzņēmējs Īlons Masks (attēlā vidū) un komiķis, kā arī televīzijas šova vadītājs Trevors Noa (attēlā pa kreisi), kuri abi dzimuši Dienvidāfrikā.

Masks, kā arī Āfrikas bagātākais vīrs Alhadži Aliko Dangote no Nigērijas (attēlā pa labi) gan ir vienīgie afrikāņi, kuri iepriekš iekļauti "Bloomberg" piecdesmit 2017. gadā pasaulē ietekmīgāko cilvēku sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!