Foto: AP/Scanpix
Pasauli aizkustinājuši divi vīrieši - bezpajumtnieki, kuri pirms mediķu ierašanās palīdzējuši cietušajiem bērniem Mančestras teroraktā, otrdien ziņo "The Independent".

35 gadus vecais Stefans Džonss gulējis netālu no Mančestras arēnas, bet tad izdzirdējis sprādzienu. Viņš devies uz sprādziena vietu, lai palīdzētu cietušajiem. Savukārt 33 gadus vecais bezpajumtnieks Kriss Pārkers tajā vakarā ubagojis Mančestras arēnas foajē, kur notika sprādziens. Jaudīgā sprādziena laikā viņš esot nokritis uz grīdas, bet pēc tam devies uz sprādziena vietu, lai palīdzētu cietušajiem.

Džonss medijiem stāstījis, ka notikuma vietā bijuši vairāki bērni, kas asiņojuši, kā arī daudzi esot panikā raudājuši un spieguši. "Viņiem bija nepieciešama palīdzība. Es domāju, ka, ja man būtu nepieciešama palīdzība, tad noteikti man citi palīdzētu," medijam " ITV News" sacīja vīrietis.

"Ja es nepalīdzētu, es visu dzīvi nevarētu pārdzīvot, ka neesmu palīdzējis bērniem. Tas, ka esmu bezpajumtnieks, nenozīmē, ka man nav sirds un es neesmu cilvēks," intervijā sacīja Džonss.

"Mēs izvilkām naglas no bērnu rokām, kā arī dažas no sejas," apgalvoja Džonss, kurš steidzies palīdzēt arī kādai sievietei, kurai bijusi kājas trauma. Viņš esot turējis sievietes kājas līdz mediķu ierašanās brīdim, jo baidījies, ka viņa varētu noasiņot.

Savukārt aculiecinieki stāstīja, ka Pārkers palīdzējis kādai sievietei, kurai bijusi galvas un kājas trauma, bet pirms tam palīdzību sniedzis arī kādai meitenītei, kas sprādzienā bija zaudējusi abas kājas.

"Es ieraudzīju meitenīti, kura sprādziena laikā bija zaudējusi abas kājas. Es ietinu viņu pārdošanā izliktajos kreklos un prasīju: "Kur ir tava mamma un tētis?" Viņa man atbildēja, ka "tētis ir darbā, bet mammai ir kaut kur jābūt"," stāstīja Pārkers, kurš sākotnēji domājis, ka bērna māte no gūtajām traumām mirusi.

Tāpat viņš stāstīja, kā viņa rokās nomirusi kāda 60 gadus veca sieviete. "Viņa nomira uz manām rokām. Viņa varētu būt aptuveni 60 gadus veca. Sieviete man teica, ka šeit bijusi kopā ar savu ģimeni. Es nevarēju pārstāt raudāt," stāstīja bezpajumtnieks.

Viņš arī medijiem pastāstījis, ka apkārt mētājušās skrūves un naglas. Vairākiem cilvēkiem tās bija iedūrušies mugurās un citās ķermeņa daļās. "Es joprojām nevaru aizmirst tos kliedzienus, kā arī smaku, kas atgādināja dedzinātu miesu," stāstīja vīrietis.

Bezpajumtniekam Pārkeram mājaslapā "Gofundme" sākta ziedojumu vākšana, bet Džonsam ziedojumi sākti vākt "justgiving" mājaslapā. Pirmajās stundās izpalīdzīgajam bezpajumtniekam Pārkeram noziedojuši jau vairāk nekā 1000 cilvēku.

Jau vēstīts, ka pirmdien vakarā Mančestras arēnā dziedātājas Arianas Grandes koncerta laikā notikušo sprādzienu sarīkojis pašnāvnieks - spridzinātājs ar mājas apstākļos izgatavotu spridzekli, vēsta raidsabiedrība BBC. Vīrietis identificēts kā 22 gadus vecais Salmans Abedi, otrdienas vakarā paziņoja policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!