Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Armēnijas premjers Nikols Pašinjans plāno atkāpties no amata, lai varētu organizēt ārkārtas parlamenta vēlēšanas, raksta RFE/RL.

Pašinjans kļuva par Armēnijas premjeru šī gada maijā. Viņš bija viens no redzamākajiem atbalstītājiem protestiem, kuru rezultātā no amata atkāpās Pašinjana priekštecis Seržs Sargsjans. Pēc kļūšanas par premjeru, Pašinjans paziņoja, ka ārkārtas parlamenta vēlēšanas organizēs gada laikā.

Septembrī Pašinjana pārstāvētais bloks uzvarēja Erevānas mēra vēlēšanās. Šobrīd parlamentā vairākums pieder Sargsjana pārstāvētajai "Armēnijas Republikāniskajai partijai". Pirms otrdien gaidāmās valdības sēdes Pašinjans izteicās, ka Armēnija šobrīd ieiet "jaunā vēsturiskā periodā", kurā "tai vajadzētu pabeigt nevardarbīgo velveta revolūciju, kas sākās pavasarī", vēsta RFE/RL.

Armēnijas konstitūcija paredz, ka ārkārtas vēlēšanas var organizēt tikai tad, ja atkāpjas premjers un, ja parlaments divu nedēļu laikā nespēj atrast aizstājēju. Nākamās Armēnijas parlamenta vēlēšanas varētu notikt decembra pirmajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!