Foto: AFP/Scanpix
Vairāki cilvēki gājuši bojā pašnāvnieka sarīkotā sprādzienā Hamas provincē Sīrijā, vēsta valsts mediji. Savukārt aktīvisti ziņo, ka bojā gājuši ir vismaz 50 valdošā režīma atbalstītāju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Amatpersonas ziņo, ka pašnāvnieka sarīkotajā sprādzienā pie Lauku attīstības centra Zijaras ciemā gājuši bojā divi, bet ievainoti desmit cilvēki. Spridzinātājs braucis ar sprāgstvielām pildītā automašīnā.

Savukārt Lielbritānijā bāzētā cilvēktiesību aizsardzības grupa "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" norāda, ka uzbrucēja mērķis ir bijis militārais postenis, kurā nogalināti vismaz 50 karavīru un valdību atbalstošie kaujinieki. Kontrolpostenis pie Lauku attīstības centra ir lielākā karavīru un valdību atbalstošo kaujinieku pulcēšanās vietā reģionā, skaidro aktīvisti.

Sprādzienu organizējusi džihādistu grupa "Al Nusra Front", kura ir uzņēmusies atbildību par vairākiem sarīkotiem sprādzieniem, uzskata aktīvisti.

Tikmēr vēl viens sprādziens, nogalinot četrus un ievainojot 20 cilvēkus, noticis Damaskā, vēsta valsts mediji. Par šo uzbrukumu atbildību ir uzņēmusies nemiernieku grupa "Aisha brigade". Sprādziens noticis stingri apsargātā, alavītu apdzīvotā rajonā.

Foto: sprādziens Damaskā.


Vēstīts, ka ziņojumi liecina, ka Sīrijā, lai karotu pret valdošo režīmu, ierodas ārzemju islāmistu kaujinieki. Radikālais salafītu grupējums "Al Nusra" jau ir uzņēmies atbildību par vairākiem sarīkotiem sprādzieniem Sīrijā, norāda BBC.

 Sīrijas konflikts turpinās kopš 2011. gada marta. Tautas sacelšanās pret valdošos iekārtu pāraugusi bruņotā nemiernieku un prezidenta Bašara al Asada režīma cīņā. Saskaņā ar ANO datiem, konfliktā gājuši bojā jau vairāk nekā 20 000 cilvēku, pārsvarā civiliedzīvotāji.

Kopš sacelšanās sākuma ANO Drošības padome ir mēģinājusi atrast veidus, kā atrisināt konfliktu. Tomēr pieņemt stingras sankcijas pret Asada režīmu Drošības padomei tā arī nav izdevies, jo jau trīs reizes ANO rezolūcijasSīrijas jautājumos bloķēja Krievija un Ķīna. Pēc sava piedāvātā miera plāna izgāšanās, kurš paredzēja vardarbības pārtraukšanu un sarunu sākšanu starp opozīciju un valdību, savu amatu pameta  ANO un Arābu līgas īpašais sūtnis Sīrijas jautājumos Kofi Annans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!