Foto: AP/Scanpix

Mali ziemeļdaļas pilsētā Goa pašnāvnieks-spridzinātājs ar sprāgstvielām pildītā auto iebraucis militārajā bāzē un detonējis spridzekļus, nogalinot vairākus desmitus cilvēku, ziņo "Africa News".

Sākotnēji mirušo skaits pēc armijas aprēķiniem bijis 25, bet ANO miera uzturēšanas misijas pārstāvji vēsta, ka bojā gājuši vismaz 33 cilvēki.

Šajā militārajā bāzē galvenokārt izmitināti valdības spēku karavīri, kā arī dažādu bruņoto grupējumu pārstāvji, kuri, lai gan tieši nepakļauti Mali valdībai, pēc ANO panāktā miera līguma noteikumiem īsteno kopīgu patrulēšanu valsts tuksnešainajā ziemeļu daļā.

Valdība pēc notikušā izsludinājusi trīs dienas ilgas sēras.

Francijas iekšlietu ministrs Bruno Lerū to jau novērtējis kā lielu un galvenokārt simbolisku uzbrukumu. Francija kopš 2013. gadā piedzīvotās islāmistu invāzijas Mali ziemeļdaļā nodrošina galvenos spēkus ANO miera uzturēšanas misijā.

ANO Drošības padome pērn paziņoja par misijas kontingenta palielināšanu par 2500 miera uzturētājiem, kā arī pavēstīja par plāniem būt proaktīvākiem un robustākiem, ņemot vērā džihādistu aktivitāti faktiski nepārvaldāmajos pārsvarā neapdzīvotajos tuksnešainajos valsts ziemeļu apgabalos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!