Foto: AP/Scanpix

Republikāņu partijas pārstāvja Donalda Trampa ievēlēšana ASV prezidenta amatā būs bīstama gan Amerikai, gan pasaulei, LNT raidījumā "900 sekundes" pauda Latvijā dzīvojošais amerikānis angļu valodas pasniedzējs Džordžs Stīls.

Stīls norādīja, ka ir acīmredzami, ka Tramps ir izolacionists, ka viņš ir pret demokrātiju. Viņaprāt, attiecības ar Latviju, ar NATO, ar Eiropas Savienību noteikti būs sarežģītākas.

Komentējot provizoriskos ASV vēlēšanu rezultātus, saskaņā ar kuriem Tramps ir apsteidzis Demokrātu partijas pārstāvi Hilariju Klintoni, Stīls atzina, ka tas viņam ir liels pārsteigums: "Es cerēju un es ticēju, ka Hilarija šajā posmā būs priekšā, bet diemžēl viņa nav. Īstenībā esmu šokā."

Viņš arī norādīja, ka vēlētāju, kuri balsoja par libertāņu kandidātu Geriju Džonsonu, balsojums tomēr ir protesta balsojums, bet tajā pašā laikā viņi nobalsojuši nevis pret Klintoni, bet par Trampu.

Stīls arī pauda pārliecību, ka atbalstu Klintonei ļoti ietekmēja Federālā izmeklēšanas biroja paziņojums par viņas e-pastiem – īsi pirms vēlēšanām paziņojot, ka nebija nekādu problēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!