Foto: AFP/Scanpix

Pašpasludinātā Krimas vara atzinusi, ka pussalā pastāv produktu krīze un tāpēc plāno izveidot "zaļos koridorus" Ukrainas precēm, vēsta telekanāls TSN.

"Krimas "vara", kas līdz šim ziņoja par neievērojamu sadārdzinājumu, spiesta konstatēt, ka produktu klāsts Krimā ir neliels, bet cenas ir milzīgas. Tā dēvētais republikas priekšsēdētājs uzdevis paātrināt produktu ielaišanu pussalā," ziņo TSN.

Starp produktu deficīta cēloņiem tiek minēts aizliegums ievest Ukrainas produktus. Kad pussalā neielaida pienu un gaļu no Ukrainas, vietēji ražotāji strauji pacēla cenas.

Krievijas Rūpniecības un tirdzniecības ministrija jau maija sākumā ierosināja Krimā un Sevastopolē pārtikas talonu sistēmu, tādējādi subsidējot noteiktu preču grupu iegādi.

Ministrija norāda, ka kopumā Krimas pārtikas ražošanas nozare spējot nodrošināt pussalas iedzīvotāju un tās viesu vajadzības, tomēr esot iespējams atsevišķu lauksaimniecības produktu deficīts.

Kā vēstīts, Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!