Foto: Publicitātes foto

Mūžībā aizgājušie pāvesti Jānis Pāvils II un Jānis XXIII tiks iecelti svēto kārtā, piektdien paziņojis Vatikāns.

Kad kanonizācija notiks, Vatikāns neatklāja, vien norādot, ka tas varētu notikt pirms jaunā gada.

Jāņa Pāvila II iecelšana svēto kārtā ir ilgi gaidīts notikums.

Katoļu baznīcā, lai personu ieceltu svēto kārtā, nepieciešami divi "apstiprināti" brīnumi. Viens brīnums nepieciešams, lai apstiprinātu personas beatifikāciju jeb pasludināšanu par svētīgu, bet iecelšanai svēto kārtā nepieciešami divi brīnumi.

Nelaiķis Jānis Pāvils II par svētīgu tika pasludināts 2011.gada 1.maijā.

Pirmais brīnums, kas tiek piedēvēts viņam, ir franču mūķenes Marī Simonas-Pjēras dziedināšana. Viņa brīnumainā kārtā ir atlabusi no Pārkinsona slimības.

Otrais brīnums noticis tajā pašā dienā, kad Jānis Pāvils II tika pasludināts par svētīgu, proti, 2011.gada 1.maijā. Šis brīnums ir kādas Kostarikas sievietes neparastā izdziedēšanās pēc smadzeņu traumas. Tā notikusi pēc tam, kad cietušās sievietes ģimene sākusi lūgties Jāņa Pāvila II piemiņai.

Lai katoļu baznīca dziedināšanu atzītu par brīnumu, tai ir jābūt tūlītējai, neatgriezeniskai un tai nedrīkst būt zinātniska izskaidrojuma. To, ka noticis brīnums, var apstiprināt vienīgi Svēto kanonizācijas kongregācija.

Itālijas laikraksts "La Stampa" jau jūlija sākumā ziņoja, ka Jānis Pāvils II svēto kārtā varētu tikt iecelts kopā ar savu priekšteci Jāni XXIII, kas katoļu baznīcas galvas amatu ieņēma no 1958. līdz 1963.gadam un vēsturē iegāja, sasaucot Otro Vatikāna koncilu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!