Romas pāvests Jānis Pāvils II trešdien, ierodoties Betlēmē, paziņoja, ka palestīniešu tautas ciešanas ir turpinājušās pārāk ilgi, un pauda savu atbalstu viņu tiesībām uz savu zemi.
"Palestīniešu tautai ir dabiskas tiesības uz savu zemi un tiesības dzīvot mierā un saskaņā ar citām tautām šajā reģionā," sacīja pāvests, kuru sagaidīja palestīniešu līderis Jasirs Arafats.

Jānis Pāvils II ieradās Betlēmē, kas atrodas palestīniešu teritorijās, no Izraēlas, turpinot nedēļu ilgo svētceļojumu pa Svēto zemi. Viņš ir pirmais Romas katoļu pāvests, kurš pēc 36 gadu pārtraukuma ieradies palestīniešu teritorijās.

"Tikai ar taisnīgu un ilgstošu mieru, nevis uzspiestu, bet nodrošinātu sarunās, palestīniešu centienus atzīs par likumīgiem," viņš teica.

Arafats, kurš ir solījis 2000.gadā pasludināt Palestīnas neatkarību pat bez miera līguma ar Izraēlu, pāvesta runā paustos uzskatus novērtēja atzinīgi.

"Palestīnieši augsti vērtē jūsu taisnīgo nostāju, atbalstot viņus un viņu tiesības atrasties savā dzimtenē kā suverēnai un neatkarīgai tautai," viņš paziņoja.

Jānis Pāvils II paredzējis apmeklēt palestīniešu bēgļu nometni netālu no Betlēmes.

Kad viņš ieradās ar Izraēlas aviācijas spēku helikopteru, pāvests noskūpstīja palestīniešu zemi, kas bija ievietota traukā. Tas parasti tiek darīts valsts vizītēs. Pāvestu sagaidīja pūlis, kurš sauca: "Viva il Papa" ("Lai dzīvo pāvests!").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!