Foto: AP/Scanpix

Romas pāvests Francisks aicinājis starptautiskos vidutājus iesaistīties Ziemeļkorejas un ASV krīzes risināšanā, norādot, ka viena no kandidātēm šādam darbam ir Norvēģija, vēsta raidsabiedrība BBC.

Lidmašīnā dodoties uz Ēģipti, pāvests sacīja, ka "eksistē vairāki risinājumi un vidutāji, kas varētu piedāvāt savu palīdzību, piemēram, Norvēģija."

Pāvests Francisks norādīja, ka situācija ir kļuvusi pārāk nokaitēta, bet pusēm jāpieturas pie diplomātiska risinājuma. Tāpat pāvests piebilda, ka ANO sevi ir pārāk nonivelējusi.

Vēstīts, ka Ziemeļkoreja sestdien veica trešo neveiksmīgo ballistiskās raķetes izmēģinājumu triju nedēļu laikā.

Sestdienas raķetes izmēģinājums notika dažas stundas pēc ASV valsts sekretāra Reksa Tilersona uzrunas ANO Drošības padomē, kur viņš mudināja pārējo pasauli palīdzēt atrunāt Ziemeļkoreju no tās ambīcijām izstrādāt kodolieročus.

Situācija Korejas pussalā ir nokaitēta – gan Ziemeļkoreja, gan Dienvidkoreja aizvada militārās mācības. Palielinoties bažām par Ziemeļkorejas raķešu izmēģinājumiem, ASV un pussalu nosūtījusi atomzemūdeni un karakuģi.

Zināms, ka Ziemeļkoreja aktīvi strādā pie starpkontinentālo ballistisko raķešu aprīkošanas ar maza izmēra kodolgalviņām, kas būtu spējīgas sasniegt ASV teritoriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!