Foto: F64

No nākamā gada 1. janvāra krievu valodā raidošais televīzijas kanāls "Pirmais Baltijas kanāls" (PBK) pārtrauks veidot programmu "Lietuvas laiks" (Литовское Время), skaidrojot šo lēmumu ar pašreizējo politisko situāciju Lietuvā, vēsta portāls "Delfi.lt".

"Šo 12 gadu laikā kopš tiek veidota pārraide "Lietuvas laiks" tā sekmējusi demokrātijas attīstību Lietuvā, jo ir viena no retajām, kas piedāvāja maksimāli vispusīgu ieskatu vietējos notikumos," teikts mediju holdinga "Baltijas Mediju Alianse" izplatītajā paziņojumā.

BMA preses pārstāvis Edžus Vējiņš skaidrojis, ka analoģiskas ziņu pārraides krievu valodā Latvijā un Igaunijā joprojām tiks veidotas. Tāpat viņš norādījis, ka "Lietuvas laika" vietā ēterā turpmāk tiks pārraidīti citi raidījumi.

Taujāts par to, cik cilvēku strādā pie šīs programmas sagatavošanas un vai viņi tiks atlaisti, Vējiņš nevarēja atbildēt.

Portāls "Delfi" atsaucoties uz ziņu aģentūru LETA jau vēstījis, ka 2013. gadā Lietuvas tiesa uz trim mēnešiem noteica ierobežojumus PBK pārraidītajam saturam Lietuvā, aizliedzot rādīt ārpus Eiropas Savienības radīto saturu. Šādu lēmumu tiesa pieņēma, atzīstot, ka PBK izplatījis nepatiesu un naidu kurinošu informāciju par 1991.gada 13.janvāra traģiskajiem notikumiem Viļņā un noniecinājis Lietuvas brīvības cīnītāju piemiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!