Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vairāk nekā 100 meitenes tiek uzskatītas par pazudušām pēc tam, kad pirmdienas vakarā Nigērijas ziemeļaustrumos kādā skolā iebrucis džihādistu grupējums "Boko Haram", atsaucoties uz vienas pazudušās meitenes tēva sacīto, svētdien ziņo CNN.

Uzbrukums noticis tehniskajai koledžai pilsētiņā Dapči.

Baširs Manzo CNN pastāstīja, ka viņa meita Fatima ir viena no 104 pazudušajām skolniecēm.

Nigērijas valdība pagaidām vēl nav publicējusi pazudušo meiteņu sarakstu. Tāpat pagaidām izskan pretrunīga informācija par to, cik meiteņu pēc šī "Boko Haram" uzbrukuma ir pazudušas. Atsaucoties uz vecāku sniegto informāciju, pazudušas 104 meitenes, ziņo CNN.

Tikmēr Nigērijas prezidents Muhammadu Buhari solījis pazudušo meiteņu ģimenēm atrast atvases, bet uzbrucējus saukt pie atbildības. Viņš situāciju nodēvējis par "nacionālu katastrofu".

Jau ziņots, ka šī nav pirmā reize, kad "Boko Haram" kaujinieki no mācību iestādēm nolaupa skolnieces. "Boko Haram" 2014. gadā nolaupīja 82 skolnieces, kuras vien 2017. gada maijā izdevās atbrīvot.

"Boko Haram" izvērstā karadarbība, kuras mērķis ir Nigērijas ziemeļaustrumos nodibināt konservatīvu islāmistu valsti, kopš 2009. gada prasījusi vismaz 20 000 dzīvību.

Nigērijas prezidents vēl 2016. gadā paziņoja, ka "Boko Haram" beidzot ir sagrauts un padzīts no sava pēdējā atbalsta punkta Sambisas mežā, tiesa, nākamajos gados "Boko Haram" turpināja izvērst savu vardarbību Nigērijas pilsētās un ciematos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!