Pēc sestdien Ņujorkā notikušā uzbrukuma likumsargiem policijas departamenti un arodbiedrību līderi ASV aicinājuši policistus uzvilkt bruņuvestes, izvairīties no provocējošu komentāru publiskošanas sociālajos medijos un būt sevišķi uzmanīgiem savā darbā.

Uzbrucējs - 28 gadus vecais Ismails Brinslijs - sestdien nošāva divus policistus, kuri tobrīd sēdēja savā patruļas automašīnā Bruklinā.

Brinslijs pēc tam iebēga metro, kur iešāva sev galvā.

Viņa ieraksti sociālajā tīklā "Instagram" liecina, ka viņš gatavojies atriebties policistiem par kāda melnādainā aizdomās turamā nogalināšanu.

Viņš pats bija melnādainais, bet viņa upuri - latīņamerikāņu un aziātu izcelsmes policisti. Brinslijam bija gara arestu vēsture un, iespējams, garīga rakstura problēma.

Uzbrukums noticis laikā, kad ASV policija nonākusi sabiedrības kritikas krustugunīs.

Pēdējā laikā daudzviet ASV notikuši protesti, kurus izraisīja zvērināto lēmums neizvirzīt apsūdzības 28 gadus vecajam baltādainajam policistam, kas 9.augustā Fērgusonā nošāva 18 gadus veco melnādaino Maiklu Braunu. Zvērinātie norādīja, ka policists rīkojies pašaizsardzības nolūkos un nav apsūdzams noziegumā.

Šis gadījums un citi līdzīgi incidenti izprovocēja veselu protestu vilni.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!