Foto: Reuters/Scanpix
Pāris stundas pēc Krievijas ""humāno pauzes" pamiera beigām, Alepo provinci satricinājuši jauni gaisa triecieni un bombarēšana, svētdien vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Jau ziņots, ka pamiers sākās ceturtdien, kad Krievija vienpusēji paziņoja par pārtraukumu Sīrijas armijas kampaņā Alepo atkarošanai, lai gan to noraidīja nemiernieki.

Sīrijas armija izveidodoja astoņus koridorus, pa kuriem civilisti droši varēja pamest Alepo austrumus.

Tiesa, kā atzīmē "Reuters", pamiers, kas ilga trīs dienas, nedeva cerēto rezultātu, jo daudzi cilvēki neuzklausīja Sīrijas armijas un Maskavas aicinājumam pamest skarto teritoriju.

Krievijas vienpusējais pamiers Alepo provincē beidzās sestdien, kad tika atsākti gaisa uzlidojumi, atzīmē "Reuters".

Ziņots, ka ar Krievijas kara aviācijas atbalstu Sīrijas armija Alepo 22. septembrī sāka uzbrukumu, nemierniekiem atkarojot vienu kvartālu pēc otra, cenšoties bruņotās opozīcijas grupējumus padzīt no šīs pilsētas pavisam.

Sīrijas prezidents Bašars al Asads iepriekš paziņojis, ka Alepo atgūšana no nemierniekiem ir "svarīgs tramplīns", lai "teroristus" atspiestu atpakaļ Turcijā.

Krievija Rietumu pārmetumus par piedalīšanos Alepo operācijā noraidījusi un uzsver, ka viens no nemiernieku grupējumiem, pret kuriem šajā pilsētā izvērsts uzbrukums, ir ANO teroristu organizāciju sarakstā iekļautais džihādistu grupējums "Al Nusra".

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011. gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!