Foto: AP/Scanpix
Gandrīz 18 tūkstoši Krimskas iedzīvotāju pēc nedēļas nogalē notikušajiem plūdiem Krasnodaras novadā joprojām ir bez elektroapgādes. Aptuveno 30 tūkstošiem iedzīvotāju nav atjaunota gāzes padeve, vēsta aģentūra "Itar-Tass".

"Bez energoapgādes Krimskā paliek 17600 cilvēku, bez gāzes - 28000 cilvēku, bez ūdensapgādes 2000 cilvēku," "Itar-Tass" izzināja Ārkārtas situāciju ministrijā.

Sabiedriski svarīgi objekti strādājot parastajā režīmā, autotransporta kustība nav traucēta, norādīja ministrijā.

Cietušajiem cilvēkiem pilsētā turpina darboties ēdināšanas punkti, kas izvietoti pagaidu apmešanās vietās. "Ir organizēta ēdiena gatavošana lauka apstākļos, lauka virtuvēs. Tāpat produktus izvadā arī pa mājām.," aģentūra uzzināja ministrijā.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru BNS, jau vēstīja, ka plūdos Krievijas dienvidos, Krasnodaras novadā, bojāgājušo skaits sasniedzis 171 cilvēku. Spēcīgu lietavu dēļ pārplūdusi Kubaņas upe. Applūdušas dzīvojamās mājas, plašas lauksaimniecībā zemes teritorijas un ir bojāta elektrības padeves sistēma.

Policija informēja, ka ir konstatēti marodierisma gadījumi un vairāki marodieri aizturēti.

Vietējie iedzīvotāji stāstīja, ka ūdens līmenis upē cēlies ļoti strauji un dažu minūšu laikā applūdināti ēku pirmie stāvi. Nekādi trauksmes brīdinājumi pirms tam netika saņemti, uzsvēra vietējie.

Vietējā pašvaldība paskaidroja, ka Gelendžikā 24 stundu laikā nolija piecu mēnešu norma, bet Novorosijskā diennakts laikā nolijusi divu mēnešu norma.

Pirmdien Krievijā bija sēru diena, lai pieminētu plūdos Krasnodaras novadā bojāgājušos, kā arī 14 pareizticīgo svētceļniekus no Krievijas, kas sestdien gāja bojā autobusa katastrofā Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!