Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Austrālijas arhibīskapam Filipam Vilsonam par seksuālas vardarbības noklusēšanu pret bērniem tomēr nebūs jāizcieš cietumsods. Tā vietā viņam piespriests sešu mēnešu ilgs mājas arests veselības stāvokļa un vecuma dēļ, ziņo CNN.

Jau iepriekš vēstīts, ka šī gada maijā visaugstāk stāvošais Romas katoļu baznīcas pārstāvis Austrālijā atzīts par vainīgu informācijas noklusēšanā par altārzēnu seksuālu izmantošanu, ko pastrādājis viņa kolēģis. Noziegumi notikuši pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados, un tos izdarījis priesteris Džeims Fletčers.

67 gadus vecajam Vilsonam, kurš pēc notiesāšanas pagaidām nav atkāpies no amata, līdz šim draudēja cietumsods līdz diviem gadiem. Šobrīd arhibīskapa veselības stāvokļa dēļ sods ir mainīts uz sešiem mēnešiem mājas arestā Austrālijā, pēc tam atrodoties policijas uzraudzībā.

Šī ir nozīmīga apsūdzība, kurai varētu būt tālejoša ietekme uz citiem garīdzniekiem, jo izskanējušais bērnu seksuālās izmantošanas skandāls turpina negatīvi ietekmēt katoļu baznīcas slavu visā pasaulē, norāda CNN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!