Foto: F64

Pentagona vadība trešdien, 30. martā, paziņojusi, ka ievieš jaunu apbalvojumu karavīriem, kas karojuši vai šobrīd Irākā un Sīrijā karo pret teroristisko grupējumu "Daesh".

Jaunā medaļa "Operācija "Inherent Resolve"" tiks pasniegta militārpersonām, kuras kopš 2014. gada 15. jūnija izvietotas Irākā vai Sīrijā vai to gaisa telpā vai teritoriālajos ūdeņos, ziņo izdevums "Military Times".

ASV aizsardzības ministrs Eštons Kārters par jauno apbalvojumu paziņojis komandieru maiņas ceremonijā Tampā, kad ASV militāro spēku vadību no ģenerāļa Loida Ostina III pārņēma ģenerālis Džozefs Votels.

"Ar prieku šodien paziņoju, ka ar prezidenta pavēli un pēc mana ieteikuma mūsu jūrnieki, karavīri, piloti un jūras kājnieki, kas dien Irākā un Sīrijā, militārās operācijas "Inherent Resolve" ietvaros, saņems medaļas un atzinību," izteicās Kārters.

Lai kvalificētos medaļas saņemšanai, militārpersonai ir jābūt pavadījušai Sīrijā vai Irākā 30 secīgas dienas vai 60 dienas ar pārtraukumiem. Šis ierobežojums neattieksies uz personām, kas tikušas ievainotas un evakuētas no valsts vai piedalījušās kaujās. Pēc sākotnējām aplēsēm, uz šo apbalvojumu pretendē ap 11 tūkstošiem cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!