Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkorejai nepārtraukti attīstot kodoltehnoloģijas un tāla darbības rādiusa raķetes tā pietuvosies savam uzstādītājam mērķim - spēt sasniegt ASV ar kodolieročiem, teikts jaunā Pentagona ziņojumā Kongresam.

Kā norādīts ziņojumā, Ziemeļkorejas raķete "Taepodong-2" tālākas izstrādes rezultātā varētu galu galā sasniegt ASV daļas ar tai uzstādītu kodolgalviņu, ja tā tiktu konfigurēta kā starpkontinentāla ballistiskā raķete.

Ziemeļkoreja decembrī ar daudzpakāpju raķetes palīdzību nogādāja orbītā satelītu, kas ievērojami palielināja valsts spējas izstrādāt tāla darbības rādiusa ballistiskās raķetes.

Tā arī turpina attīstīt savas spējas kodolieroču jomā un ir spējīga "jebkurā laikā sarīkot papildu kodolizmēģinājumus", teikts ziņojumā.

"Šie panākumi ballistisko raķešu sistēmās kopā ar attīstību kodoltehnoloģijā saskan ar Ziemeļkorejas noteikto mērķi būt spējīgai veikt triecienu pa ASV kontinentālo daļu," norādīts ziņojumā. "Ziemeļkoreja pietuvosies šim mērķim, kā arī palielinās draudus ASV spēkiem un sabiedrotajiem reģionā, ja tā turpinās izmēģinājumus un ziedos trūcīgos režīma resursus šīm programmām."

Dokumentā Ziemeļkoreja raksturota kā viena no lielākajām ASV drošības problēmām reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!