Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Divi uzbrucēji ar nažiem pirmdien Permas skolā Nr. 127 ievainojuši 15 cilvēkus, vēsta aģentūra “RIA Novosti”.

Incidents sācies ar kautiņu starp diviem pusaudžiem, kuru centusies izšķirt skolotāja un citi skolas audzēkņi. Pedagoģes un divu ievainoto skolēnu veselības stāvoklis tiek raksturots kā smags, pārējo ievainojumi neesot bīstami.

Abi uzbrucēji ir aizturēti – viens tiek nopratināts, bet otrs ir hospitalizēts. Ir ierosināta krimināllieta par divu vai vairāk cilvēku slepkavības mēģinājumu.

Saskaņā ar citu aculiecinieku stāstīto divi pusaudži ielauzušies klasē un sākuši uzbrukt skolēniem. Klases audzinātāja steigusi bērnus aizsargāt. "Tad noziedznieki pievērsās viņai, bērni varēja aizmukt no klases," kādu skolēnu citē portāls "Progorod59".

No skolas evakuēts viss personāls un audzēkņi.

Viens no uzbrucējiem identificēts kā bijušais skolas audzēknis, kurš bijis psihoneiroloģiskā dispansera uzskaitē, raksta "RIA Novosti". Par vienu no kautiņa dalībniekiem kāds aculiecinieks pastāstīja, ka viņš pērn beidzis devīto klasi, mācījies slikti un bijis otrgadnieks.

Viens no uzbrucējiem uzvedies neadekvāti un ar nazi savainojis pats sevi.

Permas skolā Nr. 127 dažādi kautiņi notikuši jau iepriekš, atsaucoties uz blakus esošās skolas Nr. 133 audzēkņiem, vēsta aģentūra. Skolā mācās pavisam 1216 bērnu. Mācību iestādē pastiprināti apgūst angļu un franču valodu, kā arī mākslas priekšmetus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!