Foto: AFP/Scanpix/LETA
Londonā pie Bekingemas pils piektdien aizturētajam 26 gadus vecajam vīrietim, kurš bija bruņojies ar zobenu, izvirzītas apsūdzības terorismā, ceturtdien pavēstīja Metropoles policija.

Lūtonā, uz ziemeļiem no Londonas, dzīvojošais Mohiusunnats Čaudhurijs apsūdzēts, ka veicis sagatavošanas darbus, "lai īstenotu savu nodomu pastrādāt terorisma aktu vai aktus", teikts policijas paziņojumā.

Čaudhurijs tika aizturēts pēc tam, kad savu automašīnu bija tīši triecis virsū netālu no Bekingemas pils novietotajam policijas autofurgonam.

Kad trīs policisti bija izkāpuši no sava auto, lai Čaudhuriju konfrontētu, viņš esot sniedzies pēc 1,2 metru gara zobena.

Čaudhurijs vairākkārt saucis "Allahu akbar", un viņu izdevies savaldīt, policistiem lietā liekot asaru gāzi.

Premjerministre Terēza Meja un Londonas mērs Sadiks Hans cildinājuši policijas veikumu šī incidenta laikā.

Saistībā ar uzbrukumu pie Bekingemas pils policija svētdien Londonas rietumos aizturēja arī kādu 30 gadus vecu vīrieti aizdomās par saistību ar terorisma "pastrādāšanu, sagatavošanu un kūdīšanu uz to".

Trīs policisti Čaudhurija aizturēšanas laikā guva vieglus savainojumus. Diviem no viņiem medicīniskā palīdzība bija jāsniedz slimnīcā.

Kopš marta Lielbritānijā džihādistu uzbrukumos dzīvību zaudējuši 35 cilvēki. Divi terorakti notikuši Londonā, bet viens - Mančestrā.

Bekingemas pils ir viens no Londonas tūrisma objektiem un karalienes Elizabetes II rezidence, tomēr viņa parasti pavada augustu savā Balmoralas muižā Skotijā kopā ar ģimenes locekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!