Foto: AFP/Scanpix
Maskavā Starptautiskajā sieviešu dienā aizturēta feministu grupa, kas protestēja pie Kremļa sienas (foto ir tikai ilustratīvs).

Aktīvistēm bija rokās plakāts, kas vēstīja: "Vīrieši bijuši pie varas 200 gadus, nost ar viņiem!".

Tīmekļa vietne "OVD Info", kas seko līdzi aktīvistu aizturēšanai, ziņoja, ka aizturēti septiņi cilvēki, tostarp četras aktīvistes, divas žurnālistes no opozīcijas laikraksta "Novaja Gazeta" un fotogrāfs. Viņi nogādāti policijas iecirknī uz "profilaktisku sarunu", taču vēlāk atbrīvoti bez protokola sastādīšanas.

Viena no aktīvistēm ir performanču māksliniece Jekaterina Nenaševa. Viņa "Facebook" publicēja video ar protestu akciju parkā pie Kremļa sienas. Viedo redzams, ka feministēm ir rokās signālraķetes.

Neatkarīgais telekanāls "Doždj" ziņoja, ka sievietēm rokās bijuši arī plakāti ar uzrakstiem "Sievieti par prezidenti" un "Mēs esam vairākums".

Protesti atsauca atmiņā akcijas, ko rīkoja krievu pankgrupa "Pussy Riot", kuras dalībnieces 2012. gadā ar signālraķetēm rokās Sarkanajā laukumā veltīja ne visai glaimojošu dziesmu prezidentam Vladimiram Putinam.

8.marts Krievijā ir brīvdiena, kas lielākoties tiek svinēta, dāvinot puķes un konfektes sievietēm, nevis uzsverot dzimuma vienlīdzības jautājumu.

8.marta video vēstījumā Krievijas sievietēm Putins norādījis, ka viņš un pārējie vīrieši darīs visu, ko spēs, lai viņu mīļotās sievietes biežāk tiek apveltītas ar rūpēm, uzmanību un smaidu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!