Foto: AFP/Scanpix
Nometnē, kas Grieķijā izveidojusies pie Idomeni robežšķērsošanas punkta uz robežas ar Maķedoniju, sestdien iestrēguši jau vairāk nekā 5000 nelegālo imigrantu.

Imigrantu pūlis sāka veidoties jau pagājušajā nedēļā, kad Maķedonija pārtrauca ielaist savā teritorijā Afganistānas pilsoņus un sāka stingrāk kontrolēt arī sīriešu un irākiešu dokumentus.

Taču drūzmēšanās kļuvusi vēl lielāka pēc tam, kad Slovēnija, Horvātija, Serbija un Maķedonija piektdien paziņoja, ka savai teritorijai tranzītā laidīs dienā cauri ne vairāk kā 580 patvēruma meklētājus.

Līdz sestdienai saskaņā ar vietējās policijas datiem Idomeni sapulcējušies jau aptuveni 5500 nelegālie imigranti, bet 20 kilometrus tālāk izveidotajā otrajā improvizētajā nometnē atrodas vēl 800 cilvēki.

Amatpersonas stāsta, ka kopš ceturtdienas vakara Maķedonijas robežu izdevies šķērsot tikai 150 imigrantiem, un tādējādi to nelegālo ieceļotāju skaits, kas šobrīd iestrēguši Grieķijā, sasniedzis aptuveni 25 000.

Tikmēr sestdienas rītā Pirejas ostā izsēdināta kārtējā nelegālo imigrantu krava, prāmjiem no Grieķijai piederošajām salām atgādājot vēl 437 cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!