Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Sprādzienā pie viena no vēlēšanu iecirkņiem Pakistānas dienvidrietumos trešdien 28 cilvēki nogalināti un daudzi ievainoti, pavēstīja amatpersonas.

Sprādziens noticis Beludžistānas provinces galvaspilsētā Kvetā, kur vēlēšanu priekšvakarā terorista pašnāvnieka sarīkotā sprādzienā vienā no priekšvēlēšanu mītiņiem tika noslepkavoti vairāk nekā 150 cilvēki. Sprādziena mērķis bijusi augsta policijas amatpersona un viņa pasargi, kas ieradušies pārbaudīt drošības situāciju balsošanas iecirknī.

Amatpersona sprādzienā nav cietusi, bet bojāgājušo vidū ir divi viņa apsargi, sacīja Kvetas policijas amatpersona Mohameds Ramzans. Kvetas Civilās slimnīcas, kur nogādāti upuri, ārsts Mohameds Džafars pieļāva, ka galīgais bojāgājušo skaits var izrādīties lielāks. Ārstu palīdzību saņem vismaz 40 ievainotie, viņš sacīja, piebilstot, ka bojāgājušo vidū ir arī bērni. Vēlēšanu kampaņas gaitā sprādzienos dzīvību zaudējuši vairāk nekā 180 cilvēki.

Kā ziņots, Pakistānā trešdien notiek valsts parlamenta un provinču likumdevēju sapulču vēlēšanas, kuras jau priekšvēlēšanu kampaņas laikā aizēnojusi islāma ekstrēmistu vardarbība un bažas par armijas iejaukšanos. Balsošana turpināsies līdz plkst.18.00 (plkst.16.00 pēc Latvijas laika), un tiek prognozēts, ka, par spīti vardarbības draudiem, miljoniem pakistāniešu tomēr dosies pie balsošanas urnām. Vēlēšanu iecirkņu apsardzībā iesaistīti 800 000 karavīru un policistu.

Džihādistu grupējuma "Daesh" un talibu kaujinieki draudējuši vērsties pret balsošanu, sakot, ka demokrātiju uzskata par sistēmu, kurai seko "Rietumu bezdievji". Pārsvarā musulmaņu apdzīvotajā valstī balsošanai reģistrēti 100 miljoni cilvēku. Uz deputātu vietām valsts un provinču parlamentos kandidē vairāk nekā 11 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!