Foto: AP/Scanpix

Spēcīgie plūdi, kas piemeklējuši ASV Luiziānas štatu, prasījuši vismaz piecu cilvēku dzīvības, savukārt no postošās dabas stihijas izglābti vairāk nekā 20 000 cilvēku, vēsta raidsabiedrība BBC.

Štata dienvidu daļā cilvēki izglābti gan no applūdušām mājām un automašīnām, gan ūdens nelaimes apdraudētām slimnīcām, pastāstījis štata gubernators Džons Bels Edvards. Lai gan gaisa masas, kas izraisīja pamatīgās lietavas, virzās uz rietumiem, gubernators aicinājis iedzīvotājus būt piesardzīgiem, vēsta ziņu aģentūra "Reuters". "Lai gan šodien pa laikam spīd saule, ūdens līmenis daudzviet turpinās celties, tādēļ šis nav brīdis, kad varam atļauties zaudēt modrību," medijiem paudis Edvards.

ASV prezidents Baraks Obama štatu pasludinājis par katastrofas zonu, vēsta raidsabiedrība BBC. Tas nozīmē, ka uz plūdu skartajām teritorijām var tikt nosūtīta federālā palīdzība. Kā pastāstījuši glābēji, daži cilvēki vēl arvien ir iesprostoti savās mājās.

Viena no plūdu visspēcīgāk skartajām vietām ir Luiziānas štata galvaspilsēta Batonrūža. Kā BBC pastāstīja Vilijams Daniels no Batonrūžas ārkārtas situāciju kontroles centra, patversmēs šobrīd uzturas aptuveni 8000 līdz 10000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!