Foto: Shutterstock

Somijas tiesa otrdien piespriedusi cietumsodus pieciem Kubas izlases volejbolistiem, kuri tiek apsūdzēti izvarošanā.

27 gadus vecais valstsvienības kapteinis Rolando Sepeda Avreu, kā arī 21 gadu vecie Abrahans Alfonso Gavilans un Osmanijs Santjago Uriarte, kā arī deviņpadsmitgadīgais Rikardo Kalvo Mansano saņēmuši piecu gadu cietumsodus.

Tikmēr 21 gadu vecajam Luisam Sosam Sjerram aiz restēm būs jāpavada trīs gadi un seši mēneši, bet 24 gadus vecais Darjels Alvo Miranda izvarošanas apsūdzībās tiesā tika attaisnots.

Kubas izlase jūlija sākumā Somijas pilsētā Tamperē piedalījās Pasaules līgas spēlēs, un vairāki spēlētāji viesnīcas numuriņā izvaroja kādu sievieti, kuras personība netiek atklāta. Lai aizsargātu upuri, tiesas sēdes notika aiz slēgtām durvīm, tāpēc publiski atklāts ļoti maz detaļu par notikušo incidentu, bet zināms, ka pret upuri lietota arī vardarbība.

Tiesa izlēma attaisnot Darjelu Alvo Mirandu, kad komandas biedri apstiprināja viņa apgalvojumu par nepiedalīšanos izvarošanā.

Neskatoties uz incidentu, pagājušajā mēnesī Kubas izlase piedalījās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, tomēr zaudēja visos piecos mačos un noslēgumā samierinājās ar dalītu 11.vietu. Vīriešu volejbola izlase bija vienīgā Kubas sporta spēļu komanda, kas kvalificējās Olimpiādei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!