Foto: AP/Scanpix

Ceturtdien gaidāmās Krievijas televīzijas pārraides "Tiešā līnija ar Vladimiru Putinu" dalībniekus instruktāžas veikšanai un mēģinājumam pasākuma organizētāji vēl otrdien sapulcējuši kādā Piemaskavas pansionātā.

Krievijas prezidents tiešajā ēterā atbildēs uz valsts iedzīvotāju telefona zvaniem, sazināsies ar reģioniem, kā arī runās ar studijā esošajiem dažādu jomu pārstāvjiem, ekspertiem, žurnālistiem un politiķiem.

Pēdējā laikā prezidenta administrācija meklēja cilvēkus, kas valsts vadītājam varētu uzdot jautājumus, medijam RBC atzina pasākuma organizētājiem tuvi informācijas avoti.

Otrdien vairāki simti pārraides dalībnieku sapulcēti Piemaskavas pansionātā "Poļani".

Pansionātā cilvēki sadalīti grupās, un tad notikusi atlase, kuras gaitā organizatori pārbaudījuši dalībnieku spējas uzdot jautājumus.

Noklausīšanās rezultātā atlasīti vairāki desmiti cilvēku, kas ceturtdien varēs uzdot jautājumus Putinam. Ar atlasītajiem cilvēkiem noticis atsevišķs mēģinājums. Daži cilvēki varēs uzdot savus jautājumus, citiem piedāvāts uzdot organizatoru sagatavotos jautājumus.

Pārējiem pateikts, ka viņiem pārraidē uzticēta masu skatu dalībnieku loma, bet tiešā veidā viņi vērsties pie Putina nevarēs.

Visi "tiešās līnijas" dalībnieki nopietni instruēti par uzvedību gaidāmajā sarīkojumā.

Viņiem cita starpā arī paskaidrots, ka pacelt roku var ne jau tāpēc, lai uzdotu jautājumu valsts galvai, bet gan lai signalizētu organizētājiem par problēmu.

Viesiem ieteikts neko nevienam nestāstīt par gaidāmo pasākumu, arī ne saviem tuviniekiem. Cilvēkiem ieteikts pansionātu nepamest līdz pat "tiešās līnijas" sākumam, kas paredzēta plkst.13 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!