Foto: Itar-Tass/Scanpix

Britu dziedātājs sers Eltons Džons koncertā Krievijā, Sanktpēterburgā nosodījis Krievijas nostāju par geju tiesībām, aicinot koncerta apmeklētājus aizdomāties, vai Pētera Čaikovska mūzika bija "seksuāli sagrozīta" tikai tāpēc, ka Čaikovskis, iespējams, bija gejs, vēsta portāls "The Moscow Times".

Koncerta laikā dziedātājs pieminēja neseno notikumu, kad pēc pašreizējā "Apple Inc." vadītāja atzīšanas, ka viņš ir gejs, Sanktpēterburgā tika demontēts piemineklis kompānijas dibinātājam Stīvam Džobsam. "Vai tā var būt taisnība? Vai Stīva atmiņa ir pārrakstīta, jo viņa pēctecis uzņēmumā "Apple" Tims Koks ir gejs? Vai tas rada "iPad" geju propagandu?" sers Džons retoriski jautāja koncerta laikā.

Eltons Džons savā runā arī piesauca Krievijas komponistu Pēteri Čaikovski, par kuru nesen nākušas klajā ziņas, ka komponists varētu būt homoseksuāls: "Vai Čaikovska skaistā mūzika ir "seksuāli sagrozīta"?"

"Ja es neesmu godīgs par to, kas es esmu, es nevaru rakstīt šo mūziku. Tā nav geju propaganda. Tas ir, kā es izpaužu savu dzīvi. Ja mēs sākam sodīt cilvēkus, pasaule zaudēs savu cilvēcību," koncerta apmeklētājiem pavēstīja dziedātājs.

2012. gadā Sanktpēterburgā aizliedza "geju propagandu" nepilngadīgo vidū, drīz pēc tam to aizliedza Kremlis visā valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!