Bijušais Čīles diktators Augusto Pinočets ceturtdien atstāja galvaspilsētu Santjago un devās uz savu rezidenci Klusā okeāna piekrastē.
Gaidāms, ka šāds viņa lēmums būs patīkams valdībai, kura mēģina notušēt skandālu, ko izraisījusi viņa atgriešanās Čīlē.

Pinočets aizbrauca dažas stundas pirms svinībām, ar kurām tiks atzīmēts prezidenta Eduardo Freja sešus gadus ilgās prezidentūras noslēgums, un divas dienas pirms jaunā prezidenta sociālista Rikardo Lagosa inaugurācijas.

Pinočets eskorta pavadībā aizbrauca no galvaspilsētas mājas uz armijas pilsētiņu un tur iekāpa helikopterā, lai dotos uz savu piejūras rezidenci Bukalemu 120 kilometrus uz rietumiem no Santjago.

Valdības amatpersonas bija izteikušas satraukumu par iespējamu Pinočeta lēmumu sestdien piedalīties Lagosa inaugurācijā, bet viņa aizbraukšana šīs bažas ir mazinājusi.

Čīlē, kur Pinočeta diktatūras laikā tūkstošiem cilvēku tika nogalināti, pazuda bez vēsts vai tika spīdzināti, pret viņu ir iesniegtas 72 sūdzības tiesā.

Bijušais diktators pagājušajā nedēļā tika atbrīvots no mājas aresta Lielbritānijā, kas bija ildzis gandrīz 17 mēnešus, pēc britu varas iestāžu atzinuma, ka Pinočeta veselības stāvoklis neļauj viņu izdot tiesāšanai Spānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!