Skotu vīriešu seksuālās potences ir vislabākās Eiropā, liecina nesen veiktais pētījums par spermas kvalitāti, informē "Ananova". Pētījumā noskaidrots, ka Edinburgas vīriešu spermas kvalitāte ir par 15 procentiem augstāka nekā franču vīriešiem, kas tradicionāli tiek uzskatītu par aktīvākajiem mīlētājiem Eiropā.
Otrajā vietā pēc spermas kvalitātes ir somu pilsētas Turku iedzīvotāji, trešajā vietā - Dānijas galvaspilsētas Kopenhāgenas vīrieši, bet parīzieši palikuši tikai ceturtie.

Speciālisti uzskata, ka pēdējā laikā vērojamo vīriešu spermas kvalitātes pazemināšanos veicina tādi faktori kā smēķēšana, pārtikas produktos un atmosfērā sastopamie pesticīdi, kā arī mazkustīgs dzīvesveids, kas īpaši raksturīgs kravas automašīnu šoferiem.

Zinātnieki izpētījuši vairāk nekā 1000 30 gadus vecu vīriešu spermu paraugu. Visi šie vīrieši dzīves lielāko daļu nodzīvojuši Eiropas pilsētās.

Izrādījās, ka Edinburgas iedzīvotāju spermā ir visvairāk kustīgu spermatozoīdu, kas veiksmīgi spēj sasniegt olšūnu un to apaugļot. Edinburgas Reproduktīvās bioloģijas centra speciālists Stjuarts Ērvins saka: "Dažas reģionālās atšķirības bija diezgan lielas. Tagad mums jānoskaidro, kāds tām ir cēlonis."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!